Amikor annak idején, sok évvel ezelőtt beléptem a politikába, tudtam, hogy nem lesz könnyű dolgom. Az államigazgatás nehéz feladat, de ha a kormányt olyan politikusok alkotják, akik az ország javáért küzdenek, becsületesek és betartják ígéreteiket, akkor az eredmény csak az állam javát szolgálhatja. A hét eseményeiből kiindulva azonban úgy látom, hogy a kormány egyes tagjai ezt elfelejtették, vagy sajátos módon értelmezik.
 

Nem érzem magam jogosultnak arra, hogy ítélkezzek mások tettei felett. De mint a kormánykoalíció tagja elvárom, hogy megbízhassak partnereimben. Ez a hét sajnos megingatta bizalmamat. Fontosnak tartom ugyanis, hogy az egyezségeket betartsuk, és én mindig erre is törekszem. A kormányprogram pedig komoly egyezségnek számít, főleg a jelen helyzetben. Választóink bizalmat adtak nekünk, mert változást akartak. Kötelességemnek érzem, hogy cselekedeteimmel és döntéseimmel továbbra is kiérdemeljem bizalmukat. Remélem, hogy a kormány tagjai is így vélekednek.

A munka ezek után még nehezebb lesz, de nem azon emberek közé tartozom, akik meghátrálnának a kihívások előtt. Célokkal vágtam neki az előttünk álló négy évnek és teljesíteni is szeretném azokat. De hogy milyen meglepetések várnak még minket a parlamentben, azt csak a jó Isten tudja már. Most azonban úgy érzem, hogy ezek után már semmi sem fog tudni meglepni.

 

Szerző: Bugár Béla  2011.02.12. 13:23 komment

Címkék: együttműködés kormány parlament

süti beállítások módosítása